De therapeuten

Jeanine Lamers heeft in 1996 haar studie afgerond als Oefentherapeut Mensendieck. Na deze studie is ze aan de slag gegaan als oefentherapeut. Sinds april 2008 is Jeanine ook werkzaam als oefentherapeut in verzorgingshuis Horizon (Hoofddorp centrum). Inmiddels heeft Jeanine 3 praktijk locaties in Hoofddorp (Toolenburg, centrum en Tudorpark).

Jeanine Lamers behandelt houdingsgerelateerde en overbelastingsklachten, zoals rug-, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten. Daarnaast is ze gespecialiseerd in het behandelen van slaapproblemen bij baby’s, kinderen, pubers en volwassenen (ACT en mindfulness), chronische pijn (netwerk chronische pijn) en scoliose.

Jeanine Lamers is tevens gespecialiseerd in ouderzorg en heeft hiervoor de post-HBO opleiding geïntegreerde thuiszorgtherapie, motoriek van de ouder wordende mens en valpreventie gedaan.

(slaap) oefentherapeut Jeanine Lamers

Joy Groot heeft in 2020 haar studie afgerond als Oefentherapeut Mensendieck. Voorafgaande heeft zij de sportopleiding Sport, Gezondheid en Vrijetijdsmanagement aan het CIOS afgerond. Direct na het afronden van de studie Oefentherapie Mensendieck heeft zij een eigen bedrijf opgericht en werkt nu in de praktijk van Jeanine Lamers. Sinds augustus 2020 is Joy werkzaam als oefentherapeut in verzorgingshuis Horizon (Hoofddorp centrum).

Het belangrijkste doel voor Joy is de mens het eigen lichaam te laten leren kennen waardoor klachten voorkomen of zelfs verholpen kunnen worden. Het oefenen samen met de therapeut zijn handvatten die toegepast kunnen worden in het dagelijks leven waardoor de zelfredzaamheid vergroot wordt.

Tijdens haar studie heeft zij stage mogen lopen bij een kinderoefentherapiepraktijk, verzorgingstehuizen en thuis/ouderenzorg praktijken. Dit maakt haar een sterke therapeut doordat zij zich op veel facetten heeft kunnen ontwikkelen. Dit is dan ook een waardevolle basis voor haar verdere jaren als oefentherapeut Mensendieck.

Joy is gespecialiseerd in de behandeling van houdingsproblematiek, rug- en nekklachten, slaapproblemen en ontspanningsoefeningen. Ook (sport)revalidatie, medical taping en (ontspannings)handgrepen kunnen worden toegepast tijdens de behandelingen.

In de toekomst wil Joy middels diverse cursussen en bijscholing verdiepen in het behandelen van diverse aandoeningen.

(slaap) oefentherapeut Joy Groot

De praktijk